Varna24.bg След  дни на протести и нееднократно поставени искания  пред МЗ,

...
Varna24.bg
След  дни на протести и нееднократно поставени искания  пред МЗ,
Коментари Харесай

Ресторантьори поставиха своя лаборатория за антигенни тестове на Морска гара! Вече работи!

 Varna24.bg След  дни на митинги и неведнъж сложени искания  пред Министерство на здравеопазването, ресторантьорите във Варна взеха решение да вземат нещата в свои ръце, с цел да спасят бизнеса и чиновниците си съгласно събитията, научи Varna24.bg .

" Държавата ни обърна тил! Гласът ни остава глас в пустиня!  Никой не подхваща съответни ограничения, с цел да може работещите в туристическия и ресторантьорския отрасъл да оцелеят. Правим всичко допустимо да се съобразим с новите ограничения. Служителите ни всеобщо се редят на опашки за имунизация и проби за антитела, само че пунктовете са извънредно незадоволителни. Затова взехме решение да вземем нещата в свои ръце. Поставихме собствен пункт  на Морска гара, електрифицирахме го, прекарахме интернет и ангажирахме медицински лица от лицензирана лаборатория във Варна.

Така още довечера всеки, който желае, може против 10 лв. да си направи антигенен тест и да посети заведение, с цел да разпусне и се забавлява.

Но освен това е задачата. Решихме да бъдем потребни като цяло за жителите, тъй че всички искащи ще могат да употребяват услугите на пункта в делничните и почивните дни ", изясни за медията ни Марин Сотиров, зам.-председател на Сдружението на заведенията в България.

Лабораторията е сложена пред  Varna Fun Port  на Морска гара. Тя ще работи от 18.00 до 02.00 часа в петък и събота и от 16.00 до 24.00 часа от неделя до четвъртък.

При засилен интерес от страна на жителите, лабораторията ще работи и денем.

Стана ясно още, че браншът ще продължи да упорства за признаването на тестванията за антитела при издаването на  Зелен  сертификат.

" Нашите чиновници вършат непрестанно антигенни проби. До момента нямаме позитивен подобен за ковид. Това значи, че работещите в сектора всеобщо са преболедували вируса и умерено и изцяло безвредно могат да работят  с клиенти ", добави Марин Сотиров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР